Valys definitief gegund aan Transvision, RMC en ZCN

Tegen de voorlopige gunning van het Valys-vervoer aan Transvision, RMC en ZCN is door de andere inschrijvers geen bezwaar gemaakt. Daarmee is de gunning van de grootste opdracht in het Nederlandse doelgroepenvervoer voor de komende jaren een feit.

Uiteindelijk verandert er daardoor niets, want de combinatie van Transvision, RMC en ZCN neemt nu ook al het bovenregionaal sociaal-recreatief vervoer van mensen met een mobiliteitsbeperking voor zijn rekening. Dat gebeurt sinds 1 januari 2014 en blijft zo met ingang van de nieuwe vervoersperiode. Die loopt tot en met medio 2022. Het vervoer kent ruim 400.000 gebruikers en het ministerie van Volksgezondheid draagt er jaarlijks 60 miljoen euro aan bij.

De gunning is hoofdzakelijk gebaseerd op de innovaties, doorontwikkelingen, communicatie met de Valysreiziger en integratie met doelgroepenvervoer en OV, zoals de combinatie dat heeft aangeboden. De Valysreiziger kan dus blijven vertrouwen op de kwaliteit van Valys en rekenen op ontwikkelingen die de kwaliteit van Valys naar een nog hoger niveau brengen. René van der Veer, CEO Transvision

Nieuwe aanbesteding

Hoewel het nog mogelijk was om het vervoerscontract te verlengen, besloot de toenmalige staatssecretaris Martin van Rijn medio vorig jaar om dat niet te doen en een nieuwe aanbesteding voor Valys uit te schrijven. Dat besluit werd niet ingegeven door ontevredenheid over het vervoer, maar omdat er jaren na data nog steeds juridische procedures over de gunning per 2014 liepen. Om de onduidelijkheden die er blijkbaar waren weg te nemen, werd besloten een nieuwe aanbesteding te starten. Daarop schreven, naast de winnende combinatie, nog vier partijen in. Zij tekenden de afgelopen weken geen bezwaar aan tegen de voorlopige gunning.

 

Reizen met een mobiliteitsbeperking

In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport verzorgt Transvision het bovenregionaal vervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Klanten reizen met de taxi, of deels met het openbaar vervoer (onder begeleiding), naar bijvoorbeeld familie, vrienden, musea of andere recreatieve bestemmingen. Meer weten?

Direct contact opnemen

We gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Daarnaast meten we zelf graag hoe onze site werkt en waar we kunnen optimaliseren. Lees meer >